KUNST MET EEN GROTE H

Doe mee met deze kunstveiling voor het goede doel!

Dit kan zowel fysiek als online!

SCHRIJF JE GRATIS IN


Waarom inschrijven? Zodat wij een inschatting kunnen maken van te verwachten aantallen voor een hapje en een drankje

Waar: NAC, Pastorijstraat 30, Houthalen-Helchteren

Wanneer: 10, 11 & 12 Juni


Inschrijving is enkel voor de vernissage op vrijdag

HET PROGRAMMA:

Planning

10 juni:

● 19u00 - 22u30: Vernissage


11 juni:

● 10u00 - 17u00: Expositie

● 17u00 - 18u30: Kunstveiling ten voordele van vzw Prinses Máxima Centrum Foundation Belgium 


12 juni:

● 10u00 - 16u00: Expositie

VRIJDAG 10 JUNI:


Ernst Löw en Deborah Ostrega gaan de avond vullen met zang en verhalen rond Herman Brood.


KUNSTWERKEN IN DE KIJKER:


Er wordt heel wat werk van Panamarenko en Herman Brood tentoongesteld en ook van ieder een werk geveild!


ALLE KUNSTENAARS OP EEN RIJTJE:

IVO HENKENS

JAN LATINNE

MANU VANDEREYCKEN

KRISTINe BEMELMANS

Alice Van Dael

NICOLE RASKIN

WILLY VANPARIJS

STAN LOWETTE

Herman brood

panamarenko

WOUTER STEEL

FRANK NICOLAI

BERNADETTE Te WIERIK

ALEX

Kun je niet aanwezig zijn maar wil je wel bieden op de kunstwerken?

Host: DEBORAH OSTREGA

In 1995 stond zij in de voorrondes van Humo’s Rockralley met haar band Suburban Prejudice (Trip-Hop/Ambient). In mei 1999 staat ze met Lords of Acid voor het eerst in First Avenue. De nachtclub in Minneapolis waar één van haar grootste helden m.n. Prince ook zijn beginjaren versleet.
Erik Van Looy vraagt haar wat later voor een rol naast Jan Decleir in De Zaak Alzheimer. Maar ambitie als actrice heeft ze echter niet. Ze presenteert samen met Phaedra Hoste en Tania Dexters het VT4 programma “De Mediamadammen”.
Verleent haar talenten aan meerdere theater-, film- en muziekprojecten. Schrijft onder de naam Ostrega een dance-hit First Scream (die slechts in de V.S. scoort) na de geboorte van haar zoontje in 2010.
Voor de rest heeft ze een hekel aan de serie Thuis, heeft allemaal vriendjes gehad die een grote voorliefde voor Herman Brood hadden en zou zeker nooit in het Nederlands zingen.
Nu blijkt nadat ze Ernst Löw ontmoette in het mooie Sint-Amands aan de Schelde in 2013, dat hun wegen sinds 1993 evenwijdig liepen in Antwerpen. Dat ze dezelfde mensen kenden, dat ze op dezelfde feestje waren geweest, dat ze in hetzelfde café hun verdriet kwamen verdrinken… Maar dat daar 20 jaar voor nodig was om elkaar te ontmoeten. Sinds 2014 vormt zij met Ernst Löw een kleinkunst collectief.
Sinds 2019 zingt zij met Frank Peeters Bagdad Café en sinds 2021 vormt ze met Nikkie Van Lierop, Bert Embrechts en Frank ook nog eens de band No Purple Rain.

HOST: ERNST LÖW

In 1978 raakte Ernst Löw (geb 1964 te Hilversum) bevangen door Herman Brood. Vanaf toen wist hij dat hij hetzelfde als de illustere zanger wilde gaan doen, hij voelde zich Herman Brood.
Aangezien er echter in Nederland al een Engelstalige songwriter Brood rondliep besloot Löw in 1984 naar België (Antwerpen) te verhuizen om aldaar een Nederlandstalige Herman Brood te worden.
Deze keuze heeft hem geen windeieren gelegd. Löw werd een veelzijdig artiest. Hij schrijft songs aan de lopende band, treedt op, schrijft boeken en ook als acteur verschijnt hij regelmatig op tv.
Iedereen kent hem, men weet enkel niet waarvan Als zanger heeft hij met bijna alle leden van Herman Brood’s Wild Romance al gespeeld, enkel een samenwerking met de meester zelf heeft er helaas nooit ingezeten.

Ten voordele van:

De vzw Prinses Máxima Centrum Foundation Belgium werft fondsen voor de strijd tegen kinderkanker en in het bijzonder om de opleiding van onze Belgische kinderoncologen financieel te ondersteunen via fellowships.


Vanuit onze missie, ieder kind genezen met optimale kwaliteit van leven, willen we de allerbeste Belgische kinderoncologen ontwikkelen zowel voor het leveren van zorg aan kind en ouders, als voor het verder ontwikkelen van hun kennis op vlak van research.


De geselecteerde kinderarts volgt voor minstens één jaar, een opleiding op maat in het Prinses Máxima Centrum te Utrecht, hét grootste expertisecentrum in Europa op het gebied van de behandeling van kinderkanker. Het doel is om de kinderoncologische zorg in België een unieke meerwaarde te bieden en een waardevol internationaal netwerk uit te bouwen.

Enkele sfeerbeelden van vorige editie

DE RESERVATIES SLUITEN BINNEN:

We stellen ook graag de sponsor voor.


De familie Rothschild is waarschijnlijk één van de meest prestigieuze wijnfamilies op deze aardbol, denk maar aan de ronkende namen die in hun bezit zijn: Lafitte Rothschild, Mouton Rothschild, Clarke etc.


Sinds kort maakt de familie ook hun eigen champagne die kan wedijveren met de allergrootsten: Champagne Barons de Rothschild.


Men werkt hoofdzakelijk met premier en grand cru druiven die na een strenge selectie worden aangekocht bij andere boeren. De totale produktie is slechts 400 000 flessen verdeeld over verschillende cuvées. Jean Philippe Moulin (ex wijnmaker bij Ruinart) streeft hier naar een zo zuiver mogelijke stijl waardoor geen enkele basiswijn houtlagering krijgt.

Chardonnay is hier steeds (door hun ligging in Côte des Blancs) de belangrijkste druif die hun wijnen moet laten excelleren.


Op de vernissage schenken wij met plezier een glaasje om jou te laten kennismaken 🥂


Met dank aan Conseil-Vins.

Mis deze veiling niet!

© Copyright

Rotary Houthalen Midden-Limburg.